Hlavní obsah

Protikorupční policie zasahovala na Krajském úřadu v Brně

Právo, Josef Koukal, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Protikorupční policie zasahovala v úterý na Krajském úřadu v Brně. Informaci Právu potvrdil mluvčí policie Jaroslav Ibehej. Policie se pravděpodobně zajímala o smlouvy mezi úřadem a dopravci.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Provádíme zde úkony trestního řízení. Cokoliv nad rámec této informace komentovat zatím nebudeme,“ prohlásil Ibehej.

Podle informací deníku Právo zásah může souviset se smluvními vztahy mezi krajem a regionálními dopravci.

„Mohu říci pouze to, že jsme policii poskytli maximální součinnost a vydali veškeré materiály, které od nás vyžadovala,“ řekla Právu mluvčí Krajského úřadu Jihomoravského kraje Eliška Windová.

Hašek: Žádní zakuklenci nedorazili

O co konkrétně se policie zajímala či jaký materiál si z úřadu odnesla, nechtěla dále komentovat. Po 15. hodině uvedla, že policisté již úřad opustili.

K zásahu se vyjádřil i hejtman Michal Hašek (ČSSD). „Jsem celý den v Praze, nicméně bych rád rádoby bombastickou informaci uvedl na pravou míru. Policie ČR požádala dnes Krajský úřad Jihomoravského kraje o součinnost v poskytnutí informací a písemných podkladů. Úřad standardně jako při jiných pracovních návštěvách policistům (bez kukel či vrtulníku) všechny požadované informace a podklady poskytl,” konstatoval hejtman bez dalších podrobností. Úřad prý policii poskytuje součinnost několikrát ročně.

Hašek posléze ČTK potvrdil, že zásah měl souviset s dopravními záležitostmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám