Hlavní obsah

Zproštění obžaloby je nezákonné, řekl žalobce Bajger ke kauze Nagyová

Praha
Aktualizováno

Státní zástupce Rostislav Bajger považuje za nezákonný rozsudek zprošťující Janu Nečasovou (dříve Nagyovou) a tři zpravodajce obžaloby ze zneužití tajné služby. Hlavní líčení podle něj důkazy proti obžalobě nepřineslo. Zajímá ho odůvodnění, které ale nemohlo kvůli utajovaným informacím zaznít za přítomnosti veřejnosti. Odůvodnění dostane písemně.

Vyjádření žalobce Bajgera ke zprošťujícímu rozsudku v kauze NagyováVideo: Novinky

 
Článek

„Bylo možné, alespoň pro strany, vyloučit veřejnost a přednést nám důvody, které soud vedly k tomu, že došlo ke zproštění. Strany by si to určitě zasloužily. Ve vztahu k veřejnosti chápu, že možná to nebylo možné,“ vyjádřil se k rozhodnutí soudkyně Heleny Králové žalobce Bajger.

Bajgerovo Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které případ dozoruje, prý připouštělo variantu, že se případ bude znovu řešit před Městským soudem v Praze jako před odvolací instancí.

Soud rozhodl o zproštění viny obžalovaných v kauze Jany NagyováVideo: Novinky

„Rozsudek považujeme za nezákonný. Mohla být vyloučena veřejnost, rád bych si poslechl úvahy soudu. Ani já jsem se k tomu nedostal. Toto rozhodnutí je poměrně překvapivé, ale v minulosti už jednou došlo k postoupení této věci, došlo k zastavení (trestního stíhání, pozn. red.). Takže připouštěli jsme tu variantu, že opětovně budeme muset jít k městskému soudu. Bude ještě druhé kolo, myslím, že to to bude o něčem jiném,“ komentoval verdikt soudu Bajger.

„Zásadní změna v důkazní situaci nenastala. Jsem nespokojený. Kdo by nebyl," dodal žalobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám