Hlavní obsah

Bombu v Měcholupech nastražil manžel oběti, sestrojit ji se prý naučil na ZŠ ve Vietnamu

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bombu, která vybuchla v dubnu v autě v pražských Měcholupech, nastražil na 40letou ženu její 56letý manžel. Umístil ji tam podle policie den před výbuchem, zkušenosti k její výrobě prý získal ve Vietnamu. Manželé měli mít mezi sebou neshody.

Šéf mordparty popisuje výbuch v MěcholupechVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Zadržený prvotně nechtěl spolupracovat, následujícího dne chtěl změnit výpověď a začal spolupracovat. Motivem měly být neshody mezi manžely. Muž chtěl svou ženu bombou údajně jen vystrašit, ne zavraždit," uvedl šéf kriminalistů Josef Mareš. Muž je nyní vazbě, s manželkou společně podnikají, mají několik nehtových studií.

„Bombu sestrojil sám. Dle svých slov získal znalosti k jejímu sestrojení na základní škole ve Vietnamu," doplnil Mareš. K typu výbušniny se nechtěl vyjadřovat.

S bombou jezdila

Podle policie dal bombu do auta o den dřív a žena s ní pak celý den jezdila. Večer před explozí ji pak zprovoznil a ráno po nastartování vybuchla.

Již ve čtvrtek informovala mluvčí státního zastupitelství Štěpánka Zenklová deník Právo, že s pachatelem bylo zahájeno trestní stíhání, a to pro pokus vraždy, obecné ohrožení a poškození cizí věci. [celá zpráva]

Výbuch otřásl hornoměcholupským sídlištěm ve středu 22. dubna. Svědci vypověděli, že žena z auta poté vyběhla a volala o pomoc. Škodu Octavia exploze zničila, kousky auta byly rozmetány po okolí. [celá zpráva]

Na místo přijel také majitel škodovky, kterému policisté ihned prohledali druhé auto, aby mohli vyloučit další nálož. Okolí výbuchu bylo v době vyšetřování uzavřeno.

Čtyřicetiletá Vietnamka utrpěla vážné poranění a skončila ve vinohradské nemocnici. Spekulovalo se o tom, že za útokem mohl stát konkurenční boj.

Reklama

Výběr článků

Načítám