Hlavní obsah

Policie pátrá po mladíkovi z psychiatrie v Dobřanech, nevrátil se z vycházky

Novinky, kre
Dobřany

Policie pátrá po sedmnáctiletém Romanu Grondzarovi z Psychiatrické nemocnice Dobřany. V úterý odpoledne se nevrátil z vycházky, na níž ho doprovázela jeho matka. Mladík je podle nemocnice nebezpečný sobě i svému okolí kvůli poruše chování s projevy agresivity a sebevražednými sklony, sdělil policejní mluvčí Jan Koželuh.

Foto: Policie ČR

Roman Grondzar

Článek

Pohřešovaný mladík bydlí v Nýrsku na Klatovsku. V psychiatrické nemocnici se léčí dobrovolně. Vycházku měl v úterý v rozsáhlém lesoparku nemocnice povolenou od 13 do 17 hod. Do současné doby o sobě nepodal žádnou zprávu.

Podle Koželuha mladík neužívá žádné léky, bez kterých by byl v ohrožení života. Ačkoli nastoupil k hospitalizaci dobrovolně, nemocnice trvá na jeho návratu.

Grondzar je hubené postavy, vysoký přibližně 167 cm. Má krátké černé vlasy a hnědé oči. Na sobě měl krátké kalhoty, mikinu a sportovní obuv.

V případě jakékoliv informace k pohřešovanému mladíkovi mohou lidé kontaktovat policii na kterékoli služebně či zavolat na bezplatnou linku 158.

Ředitel léčebny byl odvolán

Dobřanská psychiatrie patří se zhruba 1200 lůžky k největším podobným zařízením v Česku. Zařízení se dostalo do popředí zájmu v souvislosti s propuštěním 29letého muže, který v pondělí v knihovně v Horní Bříze na Plzeňsku ubodal knihovnici.

Muž byl v léčebně hospitalizován kvůli výhrůžkám, že někoho zabije. Na konci února ho ale lékaři propustili, aniž by o jeho další hospitalizaci rozhodl soud. Ten totiž čekal na znalecký posudek.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) ve středu oznámil, že odvolal ředitele dobřanské léčebny po kontrole, kterou tam poslal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám