Hlavní obsah

Soud s Petrem Kramným začne už v červnu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Hlavní líčení s Petrem Kramným, který je obžalovaný kvůli vraždě manželky a dcery z předloňského léta v Egyptě, začne u Krajského soudu v Ostravě v pondělí 29. června. Informoval o tom mluvčí soudu Dalibor Zecha. Ještě předtím, konkrétně příští pátek, bude soud z formálních důvodů rozhodovat v neveřejném zasedání o dalším trvání vazby.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný před jednáním soudu o uvalení vazby.

Článek

„Hlavní líčení v této věci bude zahájeno dne 29. června od 8.30,“ sdělil Zecha. Policie vyšetřování případu uzavřela už na konci dubna, obžalobu státní zástupce podal 12. května. Petr Kramný podal několikrát proti vazbě stížnost, nikdy ale neuspěl. Nevyhověl mu ani Ústavní soud.

Kramný tvrdí, že je nevinný a jeho žena s dcerou prý zemřely na následky otravy, což napsal do své zprávy i egyptský patolog. Jenže česká policie si nechala vypracovat expertizy, které prý ukazují, že obě Češky zemřely 29. července 2013 odpoledne. Příčinou smrti byl zásah elektrickým proudem.

Státní zástupce o případu Kramného Video: Právo

„Důkazy, které byly opatřeny policií, v podstatě vyvrátily to, že by příčinou smrti byla dehydratace nebo otrava. Naopak důkazy prokazují, že obě poškozené zemřely v důsledku zásahu elektrického proudu,“ řekl státní zástupce Vít Legerský.

Ke konkrétním důkazům se nechtěl žalobce vyjadřovat. „Máme komplex důkazů, které předložíme soudu, zda bude uznán vinným, či nikoli, záleží na soudu. Klíčové jsou znalecké posudky, jako elektrotechnický, lékařský nebo psychologický,“ dodal Legerský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám