Hlavní obsah

Pozorovali dění kolem nehody a vzápětí sami bourali. Tři lidé se zranili

Česká Lípa

Nehoda způsobená nevolností jednoho řidiče odstartovala v úterý ráno na Českolipsku sérii dalších kolizí. Šoféři místo řízení věnovali pozornost dění kolem havárie a vzápětí sami bourali. Celkem se srazilo sedm aut a tři lidé utrpěli zranění. Část silnice 9 mezi Novým Borem a Pihelem je uzavřená.

Foto: HZS Vysočina

Ilustrační foto

Článek

První nehoda se stala zhruba v 6.10, kdy jednašedesátiletý řidič dodávky jedoucí od České Lípy přejel do protisměru a za Pihelem narazil do stromu.

„Řidiči se udělalo nevolno, při nehodě si přivodil jen lehká zranění,” uvedla mluvčí záchranné služby Lenka Moravcová. Muže odvezla sanita do českolipské nemocnice.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

S touto nehodou souvisely zřejmě i další dvě. „Někteří řidiči pravděpodobně sledovali, co se stalo, a nevěnovali se plně řízení,” uvedla českolipská mluvčí policie Ivana Baláková. Při jedné nehodě se srazila dvě auta, při další čtyři.

Péči záchranářů potřebovali dva řidiči. „Muž středního věku má lehké poranění hlavy a hrudníku a středně těžké zranění nohy. Převezli jsme ho do českolipské nemocnice. Mladá řidička utrpěla lehčí poranění, stačilo ošetření na místě,” dodala Moravcová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám