Hlavní obsah

Dvanáctiletou dívku z Mostecka unesl zřejmě cizinec, policie spis předala Němcům

Most

Kriminalisté díky spolupráci s německou policií odhalili muže podezřelého z loňského únosu dvanáctileté dívky z Obrnic na Mostecku. Začátkem září ji naložil do auta cizinec, následně ji vysadil u Hrušovan na Chomutovsku. Mostečtí kriminalisté předali spis k dořešení do Německa. V pondělí o tom informovala mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Dívenku unesl neznámý muž loni 4. září, podle policie ji násilím strčil do auta a odvezl na Chomutovsko. U polní cesty objevil dítě projíždějící řidič. Dívka neutrpěla žádné zranění.

Speciální policejní tým pak podle Světlákové prověřoval kamerové záznamy, fotografie, svědectví, po možném únosci pátral v celé republice. Klíčovou roli ve vyřešení případu sehrálo auto únosce.

„Policisté zjistili, že jde zřejmě o vozidlo tovární značky Volkswagen. Ve spolupráci s německou policií se podařilo vypátrat majitele vozidla, který je cizím státním příslušníkem a je současně i podezřelou osobou. Z tohoto důvodu byla dojednána úzká spolupráce s německou policií, kterou kriminalisté požádali o další šetření k vozidlu a k pobytu podezřelé osoby,” řekla Světláková.

Po dohodě se státním zastupitelstvím předali policisté spis k dořešení do Německa. „U nás byl případ řešen jako omezování osobní svobody,” doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám