Hlavní obsah

Hasiči museli u Uherského Hradiště vystříhat řidiče z vraku auta

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážná dopravní nehoda se stala v neděli ráno za městskou částí Uherského Hradiště – Vésky na obchvatu silnice E 50. Havarovalo tu vozidlo BMW. Vážně zraněného řidiče, který zůstal v autě zaklíněný, museli z něj hasiči vystříhat. Právo o tom informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Z auta zbyl jen vrak.

Článek

K nehodě došlo okolo sedmé hodině ranní. „Vozidlo narazilo do ocelového profilu protihlukové bariéry u krajnice komunikace. Cestovaly v něm čtyři osoby. Vážně zraněný řidič zůstal ve vraku vozidla zaklíněn, dva spolujezdci vyvázli s lehčím zraněním a jeden zůstal nezraněn,“ uvedl mluvčí.

Zaklíněného řidiče hasiči z vraku vozidla vyprostili za pomocí hydraulických vyprošťovacích zařízení a předali ho posádce zdravotnické záchranné služby.

Foto: HZS Zlínského kraje

Řidiče museli z auta hasiči vystříhat

„Řidič, ročník 1982, byl ve vážném stavu transportován letecky do Fakultní nemocnice v Olomouci. Utrpěl mnohačetná poranění. Další dva zranění byli převezeni do nemocnice v Uherském Hradišti,“ sdělil Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Petr Olšan.

„Hasiči také zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty a naložení vraku na vozidlo odtahové služby pak dokončili nutné likvidační a úklidové práce,“ dodal Netopil.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na komunikaci zcela uzavřen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám