Hlavní obsah

Srazilo mě auto, tvrdil podezřelý zloděj policistům. Pak utekl

Novinky, jap
Kladno

Kuriózní případ řeší policisté na Kladensku. Cestou na místo ohlášené krádeže v pátek narazili na muže, který byl zřejmě zlodějem. Jenže to v tu chvíli ještě nevěděli a muž hlídce po chvíli utekl.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelý z krádeže na Kladensku policistům uteklVideo: Novinky

 
Článek

še začalo krádeží okapů v Srbech na Kladensku. Majitel spatřil utíkajícího zloděje a přivolal policii. Hlídka na místo vyrazila od silniční kontroly. Cestou ale narazila na rozbité auto, které bylo „zaparkované” v příkopu.

Muž u vozu policistům tvrdil, že nemá doklady, a že ho auto srazilo. Policisté proto běželi k vysílačce, aby přivolali kolegy z dopravní policie a záchranku. V tu chvíli ale muž z místa utekl.

Teprve pak se policistům začal skládat jiný obrázek. Zjistili, že auto nemělo nehodu, a že jeho poškození ani neodpovídá srážce s chodcem. Rozbité čelní sklo, zmačkaná kapota i poškozené přední kolo, to vše se stalo dříve. Pak zjistili, že automobil má prošlou technickou, a na silnici tak nemá co dělat.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Okno auta bylo poškozené při předchozí nehodě.

S největší pravděpodobností na řidiče někdo z protisměru zablikal, aby ho upozornil na silniční kontrolu. Muž za volantem se zalekl a při pokusu o otočení pravděpodobně zacouval do příkopu. Když zkoumal, jak se dostat ven, projížděla okolo policejní hlídka mířící k oznámené krádeži.

Kotě s králíkem a důkazy

Policisté v opuštěném autě navíc objevili malé kotě a mládě zakrslého králíka. Chtěli zvířata schovat ve svém voze, ale když jim pomáhali, objevili uvnitř peněženku s cizími doklady a kradené okapy z případu, ke kterému původně mířili. Je proto velmi pravděpodobné, že auto řídil právě zloděj, který z místa utekl.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policisté v autě objevili kotě a králíka.

Podle informací Novinek používá auto hned několik lidí, mimo jiné uživatelé drog. Nikdo z nich navíc nevlastní řidičský průkaz. Řidič auta a zároveň pravděpodobný zloděj tak měl hned několik důvodů k útěku.

Po podezřelém na místě pátral policejní psovod, nalézt se ho ale nepodařilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám