Hlavní obsah

Ráno přepadl benzínku, večer se sám opilý přihlásil na policii

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Osmatřicetiletý muž, který ve čtvrtek ráno přepadl obsluhu prodejny čerpací stanice v Hranicích na Přerovsku, patrně neunesl svůj pocit viny. Když zjistil, že kriminalisté zřejmě znají jeho totožnost a jdou po něm, sám se ještě večer přišel přihlásit na policii. Předtím se ale ještě stihl posilnit alkoholem.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K loupeži došlo krátce před devátou hodinou ráno. „Tehdy neznámý pachatel vstoupil do prostoru prodejny čerpací stanice, přistoupil k pokladně a po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Přitom pokladní hrozil tím, že pokud někomu něco řekne, že si ji najde. Žena mu z obavy o život a zdraví vydala hotovost v řádu několika tisíc korun,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Irena Urbánková.

Muž podle ní následně i s penězi odešel pryč. Policisté, kteří pak na případu začali pracovat, vyhodnocovali získané informace a poznatky. „Na základě prověřování a precizní operativní práce brzy zjistili i totožnost podezřelého, po kterém intenzivně pátrali. Když to muž zjistil, ještě téhož dne se sám ve večerních hodinách kriminalistům přihlásil,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté muže zadrželi a umístili do policejní cely. Provedli u něj také dechovou zkoušku na alkohol a naměřili mu 1,8 promile. „Peníze z loupežného přepadení již stačil muž použít na nákup věcí pro vlastní potřebu,“ dodala Urbánková. Lupiči nyní hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám