Hlavní obsah

V Rychvaldu se zřítila štítová zeď domu

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Štěstí v neštěstí měli ve čtvrtek v podvečer obyvatelé rodinného domu v Rychvaldu na Karvinsku. Z dosud nevyjasněných důvodů se zřítila jedna stěna objektu, který se tak stal neobyvatelným.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zřícená stěna domu v Rychvaldu

Článek

O pádu zdi v Třešňové ulici se hasiči dozvěděli od obyvatelky domu krátce po 17. hodině. Lidem na pomoc vyrazili profesionální hasiči z Bohumína, Ostravy-Zábřehu, Slezské Ostravy a dobrovolníci z Rychvaldu.

„Na místě zjistili, že došlo ke zřícení štítové stěny poloviny rodinného dvojdomku. V sutinách naštěstí nenašli hasiči a po nich ani speciálně vycvičení psi žádnou zraněnou osobu,“ potvrdil mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že podle statika je domek, respektive jedna bytová jednotka neobyvatelná a měla by být zbourána.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zřícená stěna domu v Rychvaldu

Kromě pátrání v sutinách pomohli hasiči obyvatelce domku vynést z nebezpečného objektu osobní věci. „Z domku vynesli také psa, který také nebyl zraněn,“ doplnil a dodal, že kolem 20. hodiny předali hasiči místo zásahu městským strážníkům z Rychvaldu, kteří zajistí hlídání poškozeného objektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám