Hlavní obsah

Chatka lehla popelem, při požáru se vážně popálil důchodce

Právo, plk

Vážnými popáleninami na 70 procentech těla skončil v sobotu po požáru zahradní chatky ve Velkých Albrechticích na Novojičínsku čtyřiasedmdesátiletý důchodce.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Chatka lehla popelem, při požáru se vážně popálil důchodce

Článek

Informaci o popáleném seniorovi dostali záchranáři krátce po 13.30 hodině. Když dorazila posádka na místo, ležel muž mimo chatku.

„Byl v přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj zjistil poruchu vědomí, pacient utrpěl popáleniny v rozsahu okolo 70 procent, a to v oblasti hlavy, krku, hrudníku, horních i dolních končetin,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že u muže se rozvíjel popáleninový šok. Po ošetření záchranáři pacienta letecky transportovali na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Ostrava.

Podle informací hasičů stála zahradní chatka v zahrádkářské kolonii na pomezí Velkých Albrechtic a Bílovce. K jejímu hašení vyrazila dvě vozidla profesionálních a tři vozy dobrovolných hasičů z Bílovce.

„Po jejich příjezdu byla chata kompletně zasažena požárem. Hasiči požár lokalizovali v průběhu necelé hodiny, při jeho likvidaci vynesli z chaty dvě propan-butanové tlakové láhve,“ sdělil mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín. Dodal, že příčina požáru je v šetření, škoda, kterou oheň napáchal, byla předběžně stanovena na 60 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám