Hlavní obsah

Kauza Kramný míří k soudu. Státní zástupce podal obžalobu

– Ostrava • Aktualizováno

Ostravský státní zástupce Vít Legerský podal v úterý obžalobu na Petra Kramného kvůli vraždě jeho manželky a dcery z předloňského léta na dovolené v Egyptě. Právu to sdělil sám žalobce. Kramnému, který měl obě příbuzné údajně usmrtit elektrickým proudem, hrozí až dvacet let za mřížemi, případně i výjimečný trest.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný odchází od soudu, který rozhodoval o jeho vazbě. Archivní snímek

Článek

Případem se bude zabývat Krajský soud v Ostravě. Kdy bude nařízeno hlavní líčení, není zatím jasné.

Policie na konci dubna případ uzavřela a Legerskému předala návrh na obžalobu Kramného. Státnímu zástupci nezbývalo mnoho času pro podání obžaloby, protože hrozilo propuštění Kramného z vazby.

Trestní řád určuje maximální možnou dobu pro držení ve vazbě na 16 měsíců do podání obžaloby a následného přijetí obžaloby soudem. Vzhledem k tomu, že je Kramný ve vazbě od 17. února loňského roku, vyprší lhůta v polovině června.

Petr Kramný podal několikrát proti vazbě stížnost, nikdy ale neuspěl. Nevyhověl mu ani Ústavní soud.

Pitva v ČR nepotvrdila závěry z Egypta

Kramný tvrdí, že je nevinný a jeho žena s dcerou prý zemřely na následky otravy, což napsal do své zprávy i egyptský patolog. Jenže česká policie si nechala vypracovat expertizy, které prý ukazují, že obě Češky zemřely 29. července 2013 odpoledne.

Kramný však tvrdil, že týž den večer bylo rodině špatně a že svou ženu a dceru našel mrtvé až další den kolem třetí hodiny ranní.

Pitva v ČR údajně taky neukázala, že by matka s dcerou trpěly před smrtí průjmy. Čeští znalci také poukázali na to, že egyptský patolog pitvu neprovedl důkladně a část těl vůbec nezkoumal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám