Hlavní obsah

Mrtví z domu vybuchlého na Novojičínsku mohou být Chorvati

Aktualizováno

Dva mrtví muži nalezení v troskách domu v Šenově u Nového Jičína, který se zbortil po lednové explozi, by mohli být Chorvati. Spojeni by mohli být s mužem nedávno zavražděným v Záhřebu a údajně napojeným na zločinecké podsvětí. Naznačuje to v pátek na svém webu chorvatský deník Jutarnji list. Nález obou těl potvrdila ve čtvrtek česká policie.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči po výbuch v domě

Článek

Výbuch 10. ledna značně poškodil rozlehlou neobydlenou vilu, jejíž část se zbortila. V domě podle prvních poznatků explodoval nahromaděný plyn. Policie nyní nevylučuje, že výbuch mohl být způsoben úmyslně, což vyplývá z toho, že případ kvalifikovala jako obecné ohrožení.

U obou těl byla nařízena soudní pitva. Její výsledky policisté ještě neznají, a nemohou se proto vyjádřit k příčině úmrtí. Není tak zatím jasné, zda muži zemřeli při výbuchu, nebo suť zasypala už jen mrtvoly.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jutarnji list naznačuje, že mrtvými mohou být Branko Katušić zvaný Indián a Branko Mraković zvaný Djoli. Deník už před dvěma měsíci napsal, že zmizeli v oblasti kolem domu, který v lednu explodoval u Nového Jičína. Oba prý společně odjeli ze Záhřebu do Česka v den výbuchu a jejich rodiny o několik dní později ohlásily jejich pohřešování. Chorvatská policie je má od té doby na seznamu nezvěstných osob a pátrá po nich.

Katušić a Mraković jsou podle listu známí a údajně i spolupracovníci Vinka Žuljoviče Klici, který byl minulou neděli zavražděn na předměstí chorvatské metropole. Tento muž byl podle chorvatských médií spojován s kriminálním podsvětím a jeho aktivity údajně sahaly i do Česka. Byl rovněž vyšetřován kvůli podezření z účasti na válečných zločinech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám