Hlavní obsah

Škoda 706 přejela svého řidiče a zastavila se až o hromadu dřeva

Novinky, zpe
Vrbno pod Pradědem

Čtyřiatřicetiletého muže přejelo v úterý ve Vrbnu pod Pradědem na Bruntálsku jeho vlastní nákladní vozidlo Škoda 706 tzv. trambus. Řidič utrpěl těžká zranění a byl letecky převezen do nemocnice v Ostravě, informovala policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Foto: Policie ČR

Nákladní vůz Škoda 706 přejel svého řidiče a zastavil se až o hromadu dřeva.

Článek

Muž přijel kolem půl jedné odpoledne s vozidlem Škoda 706 k místnímu skladu pro náklad. „Vypnul motor a vystoupil z auta. Muž, který mu měl nakládat materiál, ho upozornil, že nemá dovřené výklopné zadní čelo korby automobilu, které se dovírá pneumaticky,“ popsala Jiroušková.

Řidič tedy otevřel dveře svého vozidla, natáhl se do kabiny, aby nastartoval motor. Stál přitom na silnici. „V autě však nechal zařazen první převodový stupeň, což si v tu chvíli zřejmě neuvědomil. Poté, co motor nastartoval, se auto rozjelo,“ sdělila mluvčí. Následně auto muži najelo na nohu, povalilo jej a předním kolem ho přejelo.

Nákladní vozidlo se zastavilo až za deset metrů o hromadu dřeva. Řidič utrpěl těžká zranění a byl letecky převezen do nemocnice v Ostravě. „Dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám