Hlavní obsah

Nehoda kamiónů uzavřela dálnici D5 u Prahy. Hrozil výbuch, unikla rozpouštědla

Praha
Aktualizováno

Plzeňská dálnice D5 byla na šestém kilometru u Prahy po nehodě dvou kamiónů v obou směrech uzavřena. Kvůli možnému výbuchu nákladu trvala úplná uzavírka několik hodin. Řekla to mluvčí středočeských policistů Štěpánka Zatloukalová.

Foto: jap, Novinky

Nehoda kamiónů na dálnici D5

Článek

Nehoda se stala ve směru na Plzeň před pátou ráno. Byli při ní zraněni tři lidé. "Dva lidé utrpěli otřes mozku, u jednoho bylo podezření na poranění hrudníku," řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Kamióny po srážce blokovaly oba jízdní pruhy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Po nehodě začaly unikat nebezpečné látky a mohlo by dojít k výbuchu, proto byla dálnice v místě uzavřena," uvedla krátce po nehodě Zatloukalová. Chemikálie se dostaly i mimo silnici, proto bude potřeba odbagrovat i půdu poblíž dálnice.

Podle mluvčího hasičů jeden z vozů převážel stroje a druhý chemické látky - barvy, rozpouštědla a pryskyřice. "Na místě zasahuje chemická laboratoř Kamenice," uvedl mluvčí. Kontaminovanou zeminu musí odstranit specializovaná firma.

Řidič vozu také nepředložil veškeré potřebné doklady, proto byli na místo přivoláni i celníci.

Foto: jap, Novinky

Nehoda kamiónů na dálnici D5

Provoz na dálnici D5 u Prahy byl ve směru do hlavního města obnoven krátce před 9:30. Ve směru na Plzeň bude dálnice uzavřena zřejmě až do sobotní jedné hodiny ráno.

Podle předběžných informací mohl nehodu způsobit řidič, který převážel chemikálie, když mírně vyjel z vozovky a poté strhl řízení opačným směrem. "Míru zavinění řidičů policisté dále zjišťují," uvedla Zatloukalová.

Foto: jap, Novinky

Nehoda kamiónů na dálnici D5

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám