Hlavní obsah

Mrtvou ženu našli u továrny, policie hledá svědky, batoh a čip

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

I po týdnu vyšetřování panuje stále mnoho otazníků kolem záhadného úmrtí 60leté ženy ze Dvora Králové nad Labem, která byla nalezena bez známek života minulý pátek v blízkosti továrny Mileta ve Dvoře Králové. Kriminalisté proto prosí svědky, aby se jim ozvali.

Foto: Policie ČR

Auto svědků, které policie hledá

Článek

Kriminalisté při sestavování časového snímku posledních hodin života ženy zjistili, že měla odejít z bytu na Benešově nábřeží ve čtvrtek večer zhruba kolem 21.30 s tím, že odchází na noční směnu do Milety. Nastoupit do práce měla ve 22 hodin. Po cestě se měla zastavit ještě v jiném bytě na stejném nábřeží pouze o několik domů dál.

Foto: Policie ČR

Policie hledá také svědky, kteří šli po této trase ve čtvrtek 23. dubna večer.

Kudy šla poté, však nikdo neví, jisté pouze je, že její tělo bylo nalezeno zhruba 100 metrů od vchodu do Milety.

„Pro objasnění záhadného úmrtí ženy jsou pro nás velmi důležité jakékoliv informace. Pátráme po všech svědcích, kteří ve dvorské ulici Elišky Krásnohorské šli nebo jeli ve čtvrtek 23. dubna mezi 21.45 až 22. hodinou. Prosíme i svědky, kteří policii své svědectví již poskytli, aby tak učinili opakovaně, a to z důvodu nutného spojení jejich svědectví se záznamem z kamerového systému,“ prosí mluvčí krajské policie v Hradci Králové Ivana Ježková.

Zmizel batoh s věcmi

Ze záznamu kamer je také zřejmé, že touto ulicí projelo ve 21.55 menší osobní auto světlé barvy typu hatchback se zadními světly v horní polovině karoserie. Proto i svědectví tohoto řidiče, či posádky vozidla je pro policii velmi důležité.

Foto: Policie Královéhradeckého kraje

Fotografie ženy pořízená z kamerového systému v ulici Elišky Krásnohorské v době, když ještě žila (, pátek 24. dubny 2015, zhruba 21:45).

„Nadále pátráme po batohu černé barvy s červeným lemováním a igelitové tašce, které měla žena při sobě v době, když ještě žila. Od okamžiku, kdy byla nalezena mrtvá, tyto věci pohřešujeme. Zároveň hledáme i svazek klíčů, který měla žena u sebe. Na tomto svazku byl kromě jiných klíčů i elektronický čip šedé barvy v černém plastu a dva speciální dlouhé klíče,“ prozradila mluvčí na závěr.

Foto: Policie ČR

Klíče a čip, který vlastnila mrtvá žena.

Případní svědkové se mohou přihlásit osobně na kterékoliv policejní služebně nebo na telefonním čísle 602 651 187 či využít bezplatnou tísňovou linku 158.

Policisté ženu našli v pátek před třetí hodinou ráno poté, co její spolupracovník nahlásil, že nepřišla do práce. „Při prvotním ohledání těla lékař neshledal žádné známky vnějšího poranění, až při provedené pitvě zkonstatoval, že se jí před její smrtí někdo mohl pokusit fyzicky ublížit,“ uvedla již dříve Ježková. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám