Hlavní obsah

Noční hlídač obchodního centra v Brně z nudy zapálil bezdomovce

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně nebezpečně se rozhodl krátit si dlouhou chvíli třiadvacetiletý noční hlídač v obchodním centru v Brně. Několikrát zapálil popelnice a pak pozoroval hasiče při práci. Jenže poté se mu zachtělo většího adrenalinu a zapálil spícího bezdomovce. Žhář skončil ve vazbě a nyní mu hrozí až deset let vězení.

Foto: Novinky

Muž se nudil a zapaloval popelnice, pak i muže bez domova. Ten se zvládl sám uhasit.

Článek

Zoufalé volání o pomoc se před několika dny rozlehlo noční Bubeníčkovou ulicí v Brně. Místem zrovna procházela policejní hlídka, která nelenila a rozběhla se zkontrolovat situaci. Po cestě strážci zákona narazili na mladého muže, který jim sdělil, že opodál hořel bezdomovec.

„Společně vyrazili na místo, kde kontaktovali naříkajícího třiapadesátiletého muže. Ten uvedl, že ho probudila bolest a hořel na něm oděv. Poté, co se uhasil, přinesl mu právě o třicet let mladší muž lahev s vodou na chlazení. Policistům se však vyhýbavé odpovědi přítomného mladíka moc nezdály,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Netrvalo dlouho a mladík se přiznal, že chtěl muže bez domova probudit zapáleným kapesníkem. Při výslechu poté přiznal i to, že nejméně sedmkrát zapálil popelnice, přičemž jednou začalo hořet i v obchodním centru, které hlídal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám