Hlavní obsah

Správce koupaliště se na Plzeňsku nadýchal chlóru, na místě zemřel

Právo, Patrik Biskup
Nýřany
Aktualizováno

Tři lidé se v Nýřanech na Plzeňsku ve středu nadýchali výparů chlóru. Jeden z nich na místě zemřel, dva odvezla záchranka do nemocnice.

Správce se v Nýřanech nadýchal chloruVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

K neštěstí došlo poté, co jeden z mužů, kteří měli koupaliště v Nýřanech čistit, otevřel velký ocelový tank s chlórem. Mrtvého našel vedle nádoby ležet jeho známý. Chlór po celou dobu unikal.

„Pomáhali jsme s resuscitací muže,” řekl Právu velící důstojník hasičů Zdeněk Housar.

Zemřel 35letý muž, který se o koupaliště stará. Jednou z vyšetřovacích verzí je také sebevražda. Chlór už na místě neuniká.

„Dva pacienty ve věku třicet a padesát let jsme převezli do nemocnice k dalšímu vyšetření,” uvedla mluvčí záchranky Lenka Ptáčková.

Měl opravovat lavičky

Podle starosty Nýřan Jiřího Davídka nahrává sebevraždě to, že mrtvý muž ve středu neměl na koupališti co dělat. „Byl určený na jinou práci, měl opravovat a natírat lavičky ve městě. Ráno si vzal multikáru a odjel. Kolega, co měl pracovat s ním, se mu nemohl dovolat,“ řekl Davídek.

Na koupališti ho pak našli jiní dva pracovníci hospodářského dvora, kteří tam prováděli údržbu. „Bylo jim divné, že před chlorovou stanicí je vypálená tráva. Tak šli dovnitř, kde muž ležel bez známek života. Vytáhli ho ven a přitom se nadýchali,“ pokračoval starosta.

Podle něj to byl pohodový člověk. „V úterý večer byl ještě u kamaráda na pivu. Plánovali májku a těšili se na ní,“ uzavřel starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám