Hlavní obsah

Nemocnou seniorku okradl o čtvrt miliónu, mohl podvést i další

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští policisté dopadli sedmatřicetiletého muže, který dlouhodobě okrádal čtyřiaosmdesátiletou seniorku trpící vážnou poruchou paměti. Kriminalisté nevylučují, že obětí mužových podvodů může být více. Ve středu o tom informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení sedmatřicetiletého mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Sedmatřicetiletého Romana Farského policisté stíhají mimo jiné za trestné činy podvod a krádež. „Konkrétně mu kladou za vinu, že v několika desítkách případů odcizil čtyřiaosmdesátileté seniorce z Prahy 9, která trpí vážnou poruchou paměti, platební kartu, ze které následně vybíral peníze,“ uvedl Daněk.

Stíhaný muž pracoval jako obchodní zástupce firmy, která nabízí energie pro domácnosti. Při svých pochůzkách po domech se v jednom z bytů setkal i se seniorkou, které sjednal smlouvu na změnu dodavatele energie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Přitom si ale všiml, že seniorka trpí poruchou paměti a zřejmě vytušil příležitost pro páchání trestné činnosti. Tuto ženu začal od konce března loňského roku pravidelně navštěvovat a přitom jí kradl peníze, které měla doma,“ sdělil mluvčí.

Přišla o čtvrt miliónu

Časem se dostal i k její platební kartě, ze které jí začal vybírat peníze. Nemocnou seniorku tak celkem okradl o 250 tisíc korun. Celá situace dospěla až do té fáze, že si žena nemohla tři dny po sobě koupit žádné potraviny, neboť již neměla peníze.

Muže ze Semilska již policisté zadrželi na ubytovně v Praze 4. K tomu, že seniorku okrádal, se přiznal a skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Sedmatřicetiletý Roman Farský

„Vyšetřováním celého případu kriminalisté zjistili, že popsaný případ nemusí být jediný. Muž totiž zřejmě podvedl i další lidi, ze kterých lákal peníze při sjednávání změny dodavatelů energií pro domácnosti,“ doplnil Jan Daněk.

Při těchto jednáních se představoval svým pravým jménem Roman Farský, policisté proto žádají, aby se případní poškození, kteří muže na fotografii poznají, přihlásili na linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám