Hlavní obsah

Dej peníze, zabiju tě, řval na prodavačku nervózní lupič s mačetou v ruce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Po dosud neznámém pachateli, který v březnu přepadl večerku na ostravském sídlišti Fifejdy, pátrá policie. Nyní zveřejnila videozáznam a žádá o spolupráci veřejnost, která by mohla muže na záznamu poznat zejména podle hlasu.

Máš na to třicet sekund, řval lupič na prodavačkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Loupež se odehrála ve večerce v Lechowiczově ulici. „Dej peníze a zabiju tě, počítám do tří. Dělej, třicet vteřin, daj to do tašky. Dej to do té tašky, dělej,“ řval nesmyslně lupič s mačetou v ruce na prodavačku.

„Muž byl ve věku asi 25 až 35 let, štíhlé postavy, vysoký zhruba 165–170 cm. Oblečen byl do černé bundy, černých kalhot a měl tmavé rukavice. Hovořil s ostravským dialektem,“ dodala mluvčí. Mačeta měla dřevěnou rukojeť a k místu činu ji pachatel přinesl zřejmě ve světlé kárované tašce.

Podle policie způsobil škodu asi za šest tisíc korun.

Policisté zajistili video, tentokrát i se zvukem. „Žádáme svědky, kteří poznají muže na záznamu možná i právě díky slovnímu komentáři v době skutku, aby nás kontaktovali na lince 158,“ uzavřela Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám