Hlavní obsah

Na Berounsku hořel ranč, na místě zasahovalo dvanáct jednotek hasičů

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malkov

Požár ranče zaměstnal v sobotu odpoledne v Malkově na Berounsku 12 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Škody šplhají do miliónů korun. Požár zasáhl budovu, která slouží jako hotel.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár ranče v Malkově na BerounskuVideo: Novinky

 
Článek

Na tísňovou linku ho ohlásili lidé krátce před 17. hodinou. Tou dobou se ze střechy jen mírně kouřilo.

Jakmile se ale k místu blížila první jednotka hasičů, k nebi už stoupal hustý kouř. Velitel hasičů proto rozhodl ještě před příjezdem na místo o okamžitém vyhlášení II. stupně požárního poplachu. Požár zasáhl střechu a půdu budovy o rozměrech 80 na 10 metrů. Budova přitom sloužila jako ubytování pro hosty ranče.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Požár ranče na Berounsku

K události postupně vyjelo 12 jednotek hasičů, včetně hasičů z Kladna a Příbrami. K zásahu nasadili několik vodních proudů, včetně vodního proudu z automobilového žebříku.

U požáru zasahovalo 12 cisteren hasičů. „Jednalo se o rozsáhlý požár,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. Na místě kromě toho zasahoval také automobilový žebřík, nebo protiplynový automobil s větším množstvím dýchacích přístrojů.

Škoda se vyšplhala na 10 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám