Hlavní obsah

Policie rozmetla drogový klan, který utržil 70 miliónů. Peníze schovával v hračkách

– Praha

Celkem 22 lidí obvinili policisté po raziích na dvě skupiny Vietnamců, které v ČR vyráběly a prodávaly metamfetamin. Jedna skupina podle policie vyrobila drogu za 70 miliónů korun, druhá vyvezla do Německa 30 kilogramů metamfetaminu. Utržené peníze členové gangu schovávali v plyšových hračkách.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení výrobců drogVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu novináře v pátek informovali šéf Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych a Pavel Hoffman z Generálního ředitelství cel.

Organizovaná skupina výrobců drog, jejíž členové žili převážně na území Libereckého kraje, se údajně zabývala jak velkoobjemovou výrobou metamfetaminu, tak následným prodejem této psychotropní látky v ČR i v Německu.

Foto: Policie ČR

Nalezené peníze

Celkem prý vyrobila minimálně 70 kilogramů drogy, a to z léku cirrus, který obsahuje pseudoefedrin. Zadrženým 18 lidem hrozí osm až 12 let odnětí svobody.

Druhá skupina údajně působila ve Šluknovském výběžku v tamních tržnicích, kde dodávala metamfetamin Němcům, kteří zajišťovali jeho distribuci na území svého státu.

Foto: Policie ČR

Vybavení varny

V letech 2012 až 2015 prý zorganizovala několik desítek transportů drog. Počátkem dubna celníci a policisté zadrželi čtyři údajné hlavní organizátory, kteří mohou být v případě prokázání viny odsouzeni na deset až 18 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám