Hlavní obsah

Při požáru strážního domku v Českém Těšíně našli hasiči mrtvého muže

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Tělo zřejmě bezdomovce našli moravskoslezští hasiči ve čtvrtek večer po uhašení požáru bývalého strážního domku v Českém Těšíně. Totožnost mrtvého není jistá, podle policistů by se mělo jednat o dvaačtyřicetiletého muže.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči našli v domku mrtvého muže.

Článek

Dnes polorozbořený bývalý strážní domek, který stojí poblíž železniční trati na Karvinské ulici, využívají v současnosti lidé bez domova. Ve čtvrtek večer v něm začalo hořet kolem 19. hodiny.

„Po uhašení bylo nalezeno tělo muže. Na místo byl povolán speciální policejní pes, který je vycvičen na vyhledávání akcelerantů hoření. Ten na nic podezřelého neupozornil, ani neoznačil žádné místo, které by mohlo být zdrojem vzniku požáru,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Podle mluvčího moravskoslezských hasičů Petra Kůdely dostali oheň v rozpadajícím se domku pod kontrolu za 10 minut, dohašování jim zabralo 35 minut. „Kromě lidského těla, které objevili při zásahu, předali zdravotníkům zraněného muže, popáleného na obličeji,“ doplnil.

Zda je mrtvým dvaačtyřicetiletý muž, potvrdí testy DNA. „U zemřelého byla nařízena pitva. Ve vyšetřování pokračují kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování,“ připojila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám