Hlavní obsah

Exředitelku ČOI obvinila policie, schválně nekontrolovala některé restaurace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policisté v úterý obvinili bývalou ředitelku jihomoravské a zlínské České obchodní inspekce (ČOI) Tatianu Neuhybelovou z trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. Exředitelka prý nařizovala svým podřízeným, aby nekontrolovali některé restaurace. Informoval o tom Český rozhlas (ČRo).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu sdělit, že v této souvislosti naši kriminalisté v úterý obvinili jednu osobu,“ řekl ČRo Radiožurnálu mluvčí protikorupční policie Jaroslav Ibehej.

Neuhybelová odstoupila z funkce letos v únoru z osobních důvodů, tedy v době, kdy policie začala v pobočce vyšetřovat podezření z korupce.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policie podle brněnského státního zástupce Jana Petráska vyšetřuje možné pochybení inspektorů v tom, že zřejmě vědomě nenavštěvovali vybrané provozovny, od trhovců patrně brali úplatky a promíjeli jejich pochybení.

Inspekce kvůli vyšetřování postavila mimo činnost čtyři kontrolory.

Novým ředitelem brněnské ČOI se v pondělí stal bývalý zástupce ředitele Inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Karel Havlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám