Hlavní obsah

Muž s kyjem zkazil bohoslužbu

Břeclav

Nečekaný zážitek měli věřící v Podolí na Brněnsku. Sváteční bohoslužbu na Bílou sobotu jim pokazil čtyřiačtyřicetiletý muž. Vybaven dřevěným kyjem se dostal do kostela a místo klidného rozjímání rušil věřící.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ale ne dlouho. „Sukovici mu odebrali duchapřítomní muži, kteří jej vyvedli z kostela,“ uvedla krajská policejní mluvčí Petra Vedrová. Uklidnili tím situaci v kostele, ne však rozkurážněného muže. Ten se slovy, že se vrátí s granátem a vyhodí kostel do vzduchu, odešel do domu.

Na místo proto vyjela policejní hlídka, její výzvy, aby muž opustil dům, ale nenašly kladnou odezvu. „Jeho příbuzná navíc na policisty z okna křičela, že muže vydá pouze přes svou mrtvolu,“ dodala mluvčí.

Na místo proto vyrazili i policisté ze zásahové jednotky. Ještě, než na místo přijeli, byl problém vyřešen. Muž nakonec po dalších výzvách z domu vyšel. Při dechové zkoušce policisté zjistili, že jeho chování ovlivnila i tři promile alkoholu v krvi. Nakonec skončil v policejní cele a jeho čin muži zákona řeší jako podezření z výtržnictví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám