Hlavní obsah

Mladý cizinec ve fordu nedal přednost, v autě zemřela jeho spolujezdkyně

Právo, zaš

Tragická dopravní nehoda se stala v neděli večer u obce Svatá Kateřina na Tachovsku. Na silnici 2/605 se střetly tři vozy. Příčinou neštěstí je zřejmě nedání přednosti. Chybovat měl 19letý cizinec za volantem fordu, ve kterém zemřela jeho o tři roky starší spolujezdkyně.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Ilustrační foto

Článek

„Devatenáctiletý cizinec, který řídil vozidlo ford po vedlejší silnici, s největší pravděpodobností nedal přednost v jízdě zprava přijíždějícímu vozidlu značky BMW. V prostoru křižovatky došlo ke střetu,“ řekla Právu policejní mluvčí Hana Kroftová.

Po silném nárazu se ford odrazil a střetl se stojící Škodou Superb. „Ford i BMW se zastavily až u zdi místní restaurace,“ dodala mluvčí.

Na místě zemřela 22letá spolujezdkyně řidiče fordu. Ten byl podle mluvčí záchranky Lenky Ptáčkové letecky transportován do Fakultní nemocnice v Plzni na urgentní příjem. Řidič BMW a řidička Škody Superb se spolujezdcem byli s lehkým zraněním převezeni do nemocnice.

Zda při nehodě sehrál roli alkohol, se zatím neví. „Dechová zkouška na alkohol byla u řidiče BMW negativní, u řidiče fordu nebyla vzhledem k zdravotnímu stavu provedena. Zda byl pod vlivem alkoholu, ukáží až výsledky z krevní zkoušky,“ uvedla mluvčí.

Škoda byla vyčíslena na milión tři sta tisíc korun. Nehoda uzavřela komunikaci na čtyři hodiny. Okolnosti dopravní nehody budou zjišťovat kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám