Hlavní obsah

Při nehodě na Opavsku zahynul taxikář a pět dalších lidí se zranilo

• Aktualizováno
Právo, den

Na velikonoční pondělí před druhou hodinou ráno mladý řidič Škody Octavia nezvládl pravotočivou zatáčku u Dolního Benešova na Opavsku a přejel do protisměru, kde se čelně střetl se sedmimístným taxíkem značky Seat. Taxikář zrovna vezl pět náctiletých z Opavska z noční akce. Taxikář srážku nepřežil, v nemocnici skončilo dalších pět lidí včetně mladého řidiče škodovky.

Nehodu u Dolního Benešova nepřežil řidič taxíkuVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Osmadvacetiletý řidič z Bohumína jel zrovna z Kozmic na Dolní Benešov, když před obcí u rybníku nezvládl pravotočivou zatáčku a přejel do protisměru. Tam se čelně srazil s projíždějícím taxíkem, který řídil 54letý muž. V autě vezl pět mladých lidí z Opavska ve věku od 17 do 19 let,“ řekl Právu opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Oba vozy byly po nehodě zcela zdemolovány.

Dodal, že taxikář bohužel nehodu nepřežil. Řidiče škodovky museli hasiči z havarovaného vozu vyprostit. „S vážnými zraněními jej vrtulník přepravil do ostravské fakultní nemocnice,“ upřesnil Černohorský. Policie u obou řidičů nařídila odběr krve, zda nebyli pod vlivem alkoholu. „Nehodu prošetřujeme,“ doplnil policejní mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Zdemolovaný vůz

Záchranáři na místě nehody ošetřili celkem šest osob. „Čtyřiapadesátiletý muž zůstal zaklíněn v jednom z havarovaných vozidel, po jeho vyproštění zasahující lékařka zjistila, že nejeví známky života. Utrpěl vícečetná poranění, kterým na místě podlehl,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Interiér jednoho z vozů po nehodě.

„Další, devatenáctiletý pacient, utrpěl těžké poranění dolní končetiny a po ošetření jej záchranáři přepravili na urgentní příjem Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách. Tři mladíci, všichni ve věku osmnácti a devatenácti let, utrpěli středně těžká poranění hlavy, končetin a břicha. Poté, co jim záchranáři zajistili poskytnutí potřebné péče, byli sanitními vozidly přepraveni do nemocnic v Ostravě a Opavě,“ uvedl Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám