Hlavní obsah

Kamarádi až za hrob dostali tresty za loupeže a přepadení

– Domažlice
Právo, pab

Nechali si doručit balíček, řidiče zásilkové služby pak přepadli a okradli. To byla jedna ze tří loupeží, za kterou v pátek u domažlického soudu dostala tresty trojice mladíků. Hlavní iniciátor Petr Peteřík (23) půjde na 33 měsíců do vězení, jeho komplici Jan Nachtigal (24) a Zbyněk Urbánek (24) vyvázli s podmínkami.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Po přepadení kurýra odjeli lupiči s jeho dodávkou do lesa, kde ji odstavili.

Článek

Ani jeden z obžalovaných dosud neměl žádné opletačky se zákonem. Motivem jejich jednání prý byla špatná finanční situace Peteříka, kterému ostatní chtěli pomoci dostat se z dluhů, a proto se k němu přidali. „Byli jsme kamarádi až za hrob,“ zaznělo z jejich úst při hlavním líčení.

Na loupežné výpravy vyráželi v kuklách, vyzbrojeni pistolí a pepřovým sprejem. První jejich obětí se stal loni v dubnu vietnamský prodavač z večerky v Kvíčovicích. Ten nechtěl dát svoji kůži lacino a po Nachtigalovi s Urbánkem, kteří vtrhli do obchodu se zbraní v ruce, začal házet lahve do piva. Přesto nakonec boj o tržbu prohrál – lupiči mu ji sebrali z pokladny.

O měsíc později přišel na řadu kurýr ze zásilkové služby PPL. Obžalovaní si objednali elektroniku a řidiče se zbožím pak navedli do Merklína. Tam ho pod pohrůžkou použití pistole donutili vystoupit z auta a lehnout si na zem. Musel jim odevzdat mobilní telefon a peněženku, kde měl 50 tisíc korun. Lupiči pak s jeho dodávkou ujeli a po asi třech kilometrech ji odstavili v lese.

V červenci se trojice obžalovaných rozhodla přepadnout autobazar v Domažlicích, odkud ale utekli s nepořízenou. Lekli se totiž reakce prodavače, který dal ruce pod stůl, což v nich vyvolalo strach, že sahá do šuplíku pro pistoli.

Reklama

Výběr článků

Načítám