Hlavní obsah

Ubodal a rozčtvrtil spolubydlící, odsedí si 15 let

– Praha • Aktualizováno
Novinky, bad

Sergej Misko (34), který loni v létě ubodal po hádce svou krajanku a spolubydlící a její tělo následně rozřezal a vyhodil, bude za vraždu pykat patnáct let ve vězení. Takový trest mu uložil v úterý pražský městský soud. Zároveň Miska vyhostil z České republiky na neurčito. Rozsudek není pravomocný.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Obžalovaný Misko u pražského městského soudu

Článek

„Obžalovaný se doznal ihned a své doznání neodvolal. Z motivu jednání obžalovaného rezultuje jeho občanská nebezpečnost, a tedy výše trestu,“ zdůvodnila rozsudek předsedkyně senátu Veronika Čeplová.

„Přikláníme se k tomu, že se pohádali kvůli dveřím, které zamkl, aby mohl jít k poškozené na internet. Což člověka neopravňuje, aby se choval jako smyslu zbavený,“ podotkla Čeplová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Misko by měl strávit příštích patnáct let ve vězení se zvýšenou ostrahou.

Státní zástupkyně nechce Miska v ČR

Žalobkyně měla během závěrečné řeči poměrně jasno. „Mám za to, že vražedný útok na poškozenou byl jednoznačně prokázán. Sám obžalovaný vražedný útok na poškozenou uvádí,“ uvedla státní zástupkyně Jaromíra Biolková a navrhla Miskovi trest mezi 14 a 18 lety a současně také vyhoštění z ČR na neurčito.

Miskův advokát Karol Hrádela se snažil svého klienta vykreslit v co možná nejlepším světle.

„Pachatel se velice ochotně přiznává, počítá s tím, že bude odsouzen. U nás snad poprvé v historii je podezřelý z vraždy souzen na svobodě. Neudělal to, co by udělali jiní, kdyby jim hrozil velký trest – neutekl,“ uvedl Hrádela v narážce na loňské pochybení soudu, když Miska musel propustit z vazby. [celá zpráva]

Já se prostě bojím trestu vyhoštění, který navrhuje státní zastupitelství
Karol Hrádela, obhájce obžalovaného Misky

Hrádelovi se nelíbil ani návrh žalobkyně na vyhoštění Miska.

„Nikdy nebyl pro nikoho nebezpečný. Není důvod se domnívat, že by byl nebezpečný kdykoliv v budoucnu. Nikdy se nedopouštěl jakékoliv majetkové či násilné trestné činnosti,” připomněl Hrádela. „Je zde však jiný problém, základní problém. Čeho se bojí je – a víme, jak to na Ukrajině vypadá – v jakých skončí praporech, že bude nasazen. Já se prostě bojím trestu vyhoštění, který navrhuje státní zastupitelství,“ zakončil řeč advokát a pro svého klienta navrhl spíše mírnější trest.

„Vím, co jsem udělal, nechtěl jsem to, ale tak se to stalo. Zlobím se na sebe. Sebral jsem život člověku a taky jsem si zkazil život. Lituju toho, nikdy už to neudělám,“ pronesl Misko téměř v slzách.

Ubodal ji kvůli kopání do dveří

Čtyřiatřicetiletý Misko ubodal podle obžaloby svou o rok starší spolubydlící loni v červenci v bytě na pražském Žižkově více než dvaceti ranami nožem. Policii se po dopadení k činu přiznal.

Původně Misko vypověděl, že jej žena přistihla, jak v jejím pokoji hraje počítačové hry, na kterých je prý závislý. V pondělí ale u soudu uvedl, že jej krajanka rozčílila, protože mu kopala do dveří.

Druhý den od těla odřezal hlavu a nohy. Ostatky byly nalezeny o týden později ve dvou pražských třídírnách odpadu. Policisté Miska dopadli o několik týdnů později, když se jim podařilo identifikovat oběť.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám