Hlavní obsah

Útočníci podezřelí z brutálního napadení v podchodu se přihlásili na policii

Praha
Aktualizováno

Po ranním zveřejnění kamerových záznamů se na služebnu policie přihlásili útočníci, kteří v únoru napadli mladíka v podchodu v pražském Braníku. Nyní jsou u výslechu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Díky medializaci případu na internetu, která proběhla během dnešního dopoledne, se mladíci na záběrech poznali a sami se přišli přihlásit na služebnu policie. Tam si je převzali kriminalisté, kteří je nyní budou vyslýchat,” uvedl odpoledne mluvčí policie Jan Daněk.

Útok v podchodu se odehrál 8. února nad ránem poté, co pachatelé spolu s dalšími lidmi vystoupili z tramvaje. Zničehonic začali agresoři pokřikovat na 23letého muže, že je nějaký hubený a že je feťák. Ten na to vůbec nereagoval a s kamarádkami pokračoval v chůzi. Náhle však dostal ránu pěstí zezadu do hlavy, až upadl na zem. [celá zpráva]

Na to násilníci zřejmě čekali a začali ho mlátit. Oba ho začali kopat do hlavy a trupu, přitom na něj křičeli ať „chcípne“. Jakmile útočníci skončili, utekli. Třiadvacetiletému mladíkovi pomohli svědci a jeho doprovod, kteří zavolali policii.

Podle Daňka odešli dva útočníci v doprovodu ženy do nedalekého baru. O napadení se tam mezi sebou rozvyprávěli a to neuniklo svědkům, kteří je slyšeli. „V baru trojice setrvala několik desítek minut a při odchodu jeden z nich vzal ze stolu popelník a hodil ho do zrcadla, které tím rozbil,“ uvedl mluvčí Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám