Hlavní obsah

Převrácený kamión blokoval průtah Karlovými Vary

Právo, vor
Karlovy Vary

Převrácený kamión naložený starým papírem blokoval celé dopoledne průtah Karlovými Vary mezi sjezdem do centra města a na Prahu. Hasiči museli náklad odpadu odstranit, protože měli kvůli nalezené registrační značce u nehody podezření, že je pod ním zaklíněná motorka s řidičem.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Převrácený kamión na průtahu Karlovými Vary

Článek

„Převrácený kamión zablokoval celý jízdní pruh ve směru od Chebu na Ostrov, částečně zasahoval kabinou také do protijedoucího pruhu,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Hasiči z unikajících nádrží přečerpali 600 litrů nafty do přivezených nádob.

„Při průzkumu našli hasiči registrační znaku vozidla, která nepatřila kamiónu. Podle tvaru registrační značky se mohlo jednat o značku z motorky,“ pokračoval mluvčí hasičů.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Převrácený kamión na průtahu Karlovými Vary

Hasičský velitel zásahu se přes operační středisko pokusil spojit s řidičem kamiónu, kterého zraněného převezla záchranná služba do nemocnice.

„Ten byl ale v šoku a nedokázal říct, zda v době nehody jela kolem jeho auta nějaká motorka. Policie potvrdila, že registrační značka je z motocyklu, velitel zásahu aby vyloučil, že pod převráceným kamionem je nějaký další účastník nehody, nařídil urychlené vyložení veškerého nákladu,“ uvedl Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Převrácený kamión na průtahu Karlovými Vary

Na místo proto povolal z karlovarské stanice kolový nakladač, který začal vyvážet balíky starého papíru z nákladového prostoru.

„Během vykládání se podařilo policii zkontaktovat majitelku motorky, která potvrdila ztrátu registrační značky a zároveň potvrdila, že nebyla účastníkem této nehody. Hasiči přesto dokončili vyložení nákladu, aby definitivně vyloučili, že pod převráceným kamiónem nikdo není,“ uvedl Kasal, podle kterého si majitel havarovaného vozidla zajistil odvezení nákladu i asistenční službu, která otočila kamión zpět na kola. „Provoz na průtahu byl omezen až do odpoledních hodin,“ uzavřel mluvčí.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Převrácený kamión na průtahu Karlovými Vary

Reklama

Výběr článků

Načítám