Hlavní obsah

Manévry ve Zlíně kvůli podezřelé obálce. Byla v ní trocha marihuany

– Zlín
Právo, Novinky, jr, lsi

Policejní a hasičské manévry způsobila v úterý dopoledne podezřelá zásilka ze zahraničí, která dorazila jednoho ze zlínských obchodů. Část ulice v centru Zlína kvůli ní musela být evakuována. Obálku z místa odvezl k přezkoumání a likvidaci pyrotechnik, který na opuštěném místě za městem zjistil, že balíček není plný trhaviny, nýbrž marihuany.

Foto: HZS Zlínského kraje

Pyrotechnik při likvidaci podezřelé zásilky

Článek

Zaměstnankyně prodejny obuvi oznámila přijetí balíčku kolem jedenácté hodiny dopoledne. „Adresát na obálce byl neznámý cizinec ze státu ležícího mimo Evropu, odesílatelem měla být právě uvedená prodejna, kam se obálka vrátila jako nedoručená,“ uvedla mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková.

Policisté a hasiči uzavřeli bezprostřední okolí prodejny a evakuovali devět lidí ze dvou firem a jedné banky.

„Po příjezdu policejních pyrotechniků byla poštovní obálka ohledána a prozkoumána pomocí mobilního rentgenu. Ani po jeho použití nebylo zcela jasné, co do hliníkové fólie precizně zabalená zásilka obsahuje,“ sdělil mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil. Pyrotechnik tedy rozhodl o tom, že balíček bude převezen z bezpečnostních důvodů k dalšímu ohledání mimo obydlené části města.

Foto: HZS Zlínského kraje

Dopis obsahoval šestnáct gramů marihuany

„Po příjezdu na místo provedl pyrotechnik vybavený ochranným jednorázovým protichemickým oblekem a dýchacím přístrojem otevření obálky,“ popsal zásah Netopil. Po otevření odborník na výbušniny zjistil, že zásilka obsahuje šestnáct gramů sušené marihuany.

Policie začala s pátráním po odesílateli zásilky, kterému v případě dopadení hrozí až pětileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám