Hlavní obsah

Policisté vytáhli z hořícího domu ženu a tři děti

Právo, Petr Marek

Tři děti a jednu ženu zachránili v úterý časně ráno jeseničtí policisté. Vytáhli je z prvního patra hořícího rodinného domu v Širokém Brodě. Nikdo nebyl zraněn. Škoda byla díky včasnému zásahu minimální. Policisté za odvážný čin budou odměněni policejním prezidentem. Právu to v úterý řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Foto: Policie ČR

Ohořelé části vybevení domu na Jesenicku

Článek

Policisté ze Zlatých Hor podle ní okolo třetí hodiny ranní vyslechli hlášení o požáru v Širokém Brodě, a protože se právě pohybovali v blízkosti, vyrazili na místo.

K domu přijeli jako první. Celý objekt byl v té chvíli již velmi silně zakouřen a v jednom z oken v přízemí byly vidět plameny. Před hlavním vchodem stáli čtyři dospělí obyvatelé.

„Policisté zjišťovali, zda všichni vyběhli ven a dům je prázdný. V prvním patře měla zůstat ještě jedna žena se třemi malými dětmi. Policisté neváhali a okamžitě vběhli do zadýmeného domu. V jedné z místností opravdu nalezli tyto osoby,“ uvedla policejní mluvčí.

„Menší z dětí vzali do náruče a další za ruku, aby se jim v hustém dýmu neztratily, a bezpečně je vyvedli ven,“ sdělila Neubauerová a dodala, že poté, co byli všichni bezpečně evakuováni, přijela na místo další policejní hlídka společně s profesionálními a dobrovolnými hasiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám