Hlavní obsah

Žena při kouření podpálila byt, v plamenech zemřela

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Ohořelou mrtvolu ženy objevili v noci na úterý hasiči v jednom z bytů v domě na ulici Padělky ve Zlíně. Oheň se z bytu nerozšířil díky tomu, že plameny spolykaly vzdušný kyslík. Žena zřejmě zemřela kvůli nedbalosti při kouření.

Foto: HZS Praha

Ilustrační foto

Článek

„Hasiči vyjeli na místo na základě informací od policie. Když vnikli do bytu, už tam nehořelo. U požáru, který zasáhl pouze část obývacího pokoje bytu, došlo k samouhašení a požářiště už bylo vychladlé. Plameny zničily větší část pohovky, v jejíž bezprostřední blízkosti se nacházelo ohořelé tělo ženy,” řekl mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

„Ostatní prostory pokoje byly znečištěny sazemi. Na základě zjištěných skutečností lze předpokládat, že po naplnění místnosti zplodinami hoření a spálení vzdušného kyslíku došlo k samovolnému uhašení požáru,“ vysvětlil mluvčí.

Dosavadní výsledky vyšetřování hasičů a policie na místě tragické události nasvědčují, že ke vzniku požáru došlo s největší pravděpodobností v důsledku nedbalosti při kouření. „Ostatní verze příčiny vzniku požáru byly provedeným ohledáním předběžně vyloučeny. Předmětem dalšího šetření bude také stanovení doby vzniku požáru,“ dodal Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám