Hlavní obsah

Boss lihové mafie Březina čelí obžalobě kvůli nálezu zbraní a výbušnin

Aktualizováno

Radek Březina, který je považován za šéfa takzvané lihové mafie, která měla stát připravit o 6,7 miliardy korun při daňových únicích, čelí další obžalobě. Podle státního zástupce Jana Zubka se týká nedovoleného ozbrojování.

Foto: Aleš Honus, Právo

Radek Březina u ostravského soudu

Článek

Policie Březinu spojuje se zbraněmi, které loni nalezla v budově ve zlínském areálu Svit. Objekt měl pronajatý Březinův otec.

Policisté Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) našli zbraně a výbušniny ve 45. budově bývalých Baťových závodů ve Zlíně loni v únoru.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Lihová mafie podle žalobce při nelegálních obchodech s lihem obrala stát na daních o 6,7 miliardy korun. S nelegálním lihem ukrytým v tajných skladech či podzemních nádržích prý obchodovala od roku 1998 do roku 2013. Členům organizované skupiny hrozí mnohaleté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Lihová mafie bojuje za nižší tresty

Kdo s koho a kdo kolik let stráví za mřížemi. Tak by se daly zjednodušeně popsat rozpory ve výpovědích hlavních obžalovaných v nevídané lihové aféře se škodou...

Výběr článků

Načítám