Hlavní obsah

Lakovnu na Sokolovsku zachvátil požár, zaměstnanci z haly utekli

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Několikametrový dým se po středečním poledni valil z práškové lakovny ve Svatavě na Sokolovsku. Rozsáhlý požár zničil téměř celou střechu haly. Zaměstnanci z objektu včas utekli. Příčina požáru ani výše škod nebyly ve středu odpoledne známy.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár práškové lakovny ve Svatavě na Sokolovsku

Článek

„Vzhledem k přijatým informacím na tísňovou linku vyhlásilo operační středisko ihned druhý stupeň požárního poplachu. Na místě tak zasahovalo šest cisteren a jeden automobilový žebřík,“ sdělil tiskový mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Požár zničil téměř celou střechu.

Požár zasáhl střechu o rozměrech zhruba dvacet krát osmdesát metrů. Podle Kasala ji téměř celou zničil. Hasiči likvidovali plameny z automobilového žebříku, jednotky zasahovaly i uvnitř haly.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Na místě zasahovalo šest cisteren a jeden automobilový žebřík.

„Celý vnitřek včetně zařízení se hasičům podařilo rychlým zákrokem uchránit, požár se mimo střechu objektu nerozšířil. Všichni zaměstnanci z lakovny opustili halu ještě před příjezdem hasičů,“ dodal Kasal. Příčinu požáru a výši škod hasiči ani policisté zatím nestanovili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám