Hlavní obsah

Soud odročil případ vydírání diamantového bosse, nebyly slyšet odposlechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Obvodní soud pro Prahu 1 musel ve středu z technických důvodů odročit líčení s Ladislavem Kirschnerem, který čelí obvinění z vydírání českého diamantového magnáta Luboše Říhy. Soudce Vladimír Hermann nechal jako důkaz přehrát záznamy odposlechů telefonických hovorů mezi Kirschnerem a Říhovou manželkou. Z reproduktoru ale byla slyšet pouze jedna strana dialogu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hermann proto jednání odročil a vyžádal si policejní přepis hovoru, který, spolu s Kirschnerovým obhájcem, porovná se záznamem na lepším přehrávacím zařízení.

Soud by měl pokračovat na konci dubna přečtením přepisu odposlechů a výslechem zbývajících svědků.

Kirschner měl podle obžaloby požadovat po Říhovi, majiteli firmy s investičními diamanty Diamonds International Corporation Holding (D.I.C.), 400 tisíc eur za to, že nebude podnikat kroky pro Říhovo stíhání v případě krádeže diamantů za 200 miliónů korun. Zloděj, vystupující pod jménem Konstantin Lebekin, vyměnil v létě 2012 v Říhově obchodě v Praze diamanty za bezcenné zirkony. [celá zpráva]

D.I.C. využívala Kirschnerovu bezpečnostní službu. Po ukončení spolupráce prý Kirschner hrozil, že zveřejní informace, které by firmu mohly poškodit, nebo by na nich mohla mít zájem konkurence.

Kirschner obvinění odmítá, tvrdí, že krádež byla fingovaná a toto obvinění ho má umlčet. V případě, že ho soud uzná vinným, hrozí mu trest mezi dvěma až osmi roky vězení. Policie případ krádeže drahých kamenů odložila loni v květnu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám