Hlavní obsah

Muž ve Zlíně chtěl samopalem zastřelit dva své příbuzné

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Pokus o dvojnásobnou vraždu nelegálně drženým samopalem vyšetřují kriminalisté ve Zlíně. Čtyřiatřicetiletý útočník vypálil ze zbraně několik ran po své pětašedesátileté příbuzné a způsobil jí těžké zranění. Zaútočil také na dalšího obyvatele domu.

Foto: Profimedia.cz

Muž použil zbraň Beretta vzor 38.Ilustrační foto

Článek

K útoku došlo ve Zlíně ve středu po poledni, první informace zveřejnila policie v pátek.

„Zlínská krajská kriminální policie vyšetřuje dvojnásobný pokus vraždy, ke kterému pachatel použil nelegální zbraň. Ve středu 4. března v 13.30 hodin přijalo operační středisko zlínské policie oznámení, že v rodinném domě ve Zlíně došlo ke střelbě a že na místě se nachází zraněná žena,“ uvedl mluvčí zlínské policie Pavel Benedikt Stránský.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté na místě zjistili, že muž ze Zlína zaútočil na svou příbuznou zřejmě kvůli domnělému dluhu.

„K útoku použil nelegálně držený samopal Beretta vzor 38. Ukázalo se, že útočník se dostal do domu svých příbuzných, protože znal místo uložení klíčů. Posléze v domě ve skrýši, kde byla po léta ukryta jako rodinný poklad, vzal zbraň, ze které vystřelil po ženě několik ran. Jedna střela zasáhla ženu do nohy a způsobila jí těžké, život ohrožující zranění,“ popsal Stránský.

Útočníka odzbrojili příbuzní

Agresor se pokusil zbraní zaútočit na dalšího obyvatele domu, kterým byl osmašedesátiletý muž.

„Ten naštěstí odklonil hlaveň zbraně od svého hrudníku, a střely tak skončily ve stopu místnosti a ve zdech. Následně se napadenému muži, s pomocí dalších příbuzných, podařilo útočníka odzbrojit a zadržet a po příjezdu hlídky jej předat policii,“ sdělil mluvčí.

Pachatele stíhají policisté pro zvlášť závažný zločin vraždy, spáchaný ve stadiu pokusu a na dvou osobách, a pro přečin porušování domovní svobody. Obviněnému hrozí trest v rozmezí od patnácti do dvaceti let anebo až výjimečný trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám