Hlavní obsah

Trestance propustili kvůli zdraví, na svobodě hned začal okrádat seniorky

Právo, pko
Brno

Pořekadlo „starého psa novým kouskům nenaučíš“ bezezbytku platí pro šestašedesátiletého recidivistu, který by v minulosti už několikrát odsouzen pro majetkovou trestnou činnost. Před několika týdny byl z výkonu posledního trestu propuštěn předčasně kvůli zdravotním problémům, ihned jak se dostal na svobodu, začal ale okrádat důvěřivé důchodkyně. Teď už znovu sedí za mřížemi vazební věznice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž má podle vyšetřovatelů na svědomí devět činů. „Začal ve Znojmě, kde před obchodním domem oslovil čtyřiaosmdesátiletou ženu. Představil se smyšleným jménem a tvrdil, že spolu pracovali ve stejném podniku. Také předstíral telefonický hovor s vnučkou seniorky ohledně poškozeného výfuku u jejího auta. Starší paní pak muž požádal o půjčení dvanácti tisíc korun právě na zakoupení nového výfuku,“ řekla policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že tady muž neuspěl, protože seniorka si věc chtěla u vnučky sama ověřit.

„Přibližně o hodinu později byl bohužel úspěšnější. Pomocí obdobné legendy se mu podařilo vylákat od čtyřiaosmdesátileté ženy šestnáct tisíc korun. Téměř stejný scénář byl i u ostatních případů. Například čtyřiadevadesátiletou ženu z Brna v jejím bydlišti okradl o šest tisíc korun, jinou seniorku oklamal a vylákal od ní dokonce třiadvacet tisíc korun. Celková škoda se vyšplhala přes sto tisíc korun,“ dodala Straková.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podvodník má teď na krku obvinění pro podvod a porušování domovní svobody. Za to mu hrozí až pět let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám