Hlavní obsah

Muž, který znásilnil a zabil dívku z Klášterce, se hodiny po činu šel přesvědčit, že je mrtvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Státní zástupce obžaloval pětadvacetiletého muže, který znásilnil a zardousil devítiletou dívku z Klášterce nad Ohří. Ve středu to potvrdil státní zástupce Jan Jakovec. Muži, jenž byl příbuzný oběti, hrozí až výjimečný trest. Dívka se ztratila v září loňského roku cestou ze školy. Druhý den ji policisté nalezli mrtvou.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Obžalovaný u okresního soudu v Ústí nad Labem

Článek

Podle obžaloby, odjel obžalovaný muž loni 9. září z Chomutova do Klášterce, kde na dívenku počkal před školou už s úmyslem ji znásilnit a usmrtit. Dívku podle žalobce vylákal z obydlené části města, kde ji znásilnil, rdousil a škrtil. Dívenka se udusila.

"Poté při odchodu z místa činu postupně odhazoval věci poškozené nezletilé. Na místo činu se znovu vrátil v přesně nezjištěné době kolem 18.00, aby se přesvědčil, že dívka skutečně nežije. Když si tuto skutečnost ověřil, tak odešel na nedaleký posed, kde přespal," píše státní zástupce v obžalobě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dívku našli druhý den

Po dívence ještě tentýž večer pátraly v okolí Klášterce desítky policistů, hasičů a dobrovolníků. Mrtvou holčičku policisté našli v porostu nedaleko Ciboušova druhý den.

Muže, který patří k širšímu okruhu příbuzných, zadrželi policisté za několik desítek hodin. V přípravném řízení se k činu přiznal. Od loňského září je ve vazbě. Opustil ji jen na několik týdnů, které strávil na psychiatrickém oddělení vězeňské nemocnice v Brně.

Muž byl už dříve trestaný za drobnou majetkovou kriminalitu. Z právní kvalifikace případu vyplývá, že mu hrozí 20 let vězení, případně výjimečný trest.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám