Hlavní obsah

Ubránil se zlodějkám, ale zmlátil ho lupič. Vrácení mobilu pak vyjednala svědkyně

– Praha

Nepříjemné zakončení noci zažil o víkendu muž, který se v Praze vracel domů z baru. Nejprve se ho snažily okrást dvě ženy, pak ho zbil a oloupil 31letý Rumun. Napadený se ale nechtěl vzdát a i s vážným zraněním lupiče pronásledoval v tramvaji. Následně mu pomohli ještě svědci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž procházel v sobotu nad ránem Ječnou ulicí směrem na Karlovo náměstí, když ho zastavila dvojice žen, které mu nabízely sex. Jedna z nich přitom muži sahala do kapsy a zjišťovala její obsah. Jejich oběť se ale nedala a důrazně služby odmítla.

Na Karlově náměstí si poté poškozený vyhlédl taxi, do kterého chtěl nastoupit. „Vtom ho ale neznámý muž bezdůvodně napadl nejprve několika ‘strkanci‘ a poté ho opakovaně udeřil pěstí do obličeje. Útočník se domáhal peněz, které ale u sebe poškozený neměl. Proto mu agresor z kapsy u bundy sebral alespoň mobil v hodnotě několika desítek tisíc,“ popsala útok v úterý mluvčí policie Iveta Martínková.

Přemlouval ho v tramvaji

Lupič poté utíkal směrem k I. P. Pavlova, napadený sebral zbytky sil a i navzdory silnému krvácení běžel za ním. Oba pak nastoupili do tramvaje a odjeli směrem na Anděl. Poškozený se snažil pachateli během cesty domluvit, ten ovšem nijak nereagoval.

Zastání našel zraněný muž až na Andělu, kde se ochotná žena snažila vyjednat vrácení mobilu. „Další dva náhodní svědci mezitím celou věc oznámili na tísňovou linku 158. Ještě před příjezdem hlídky se ženě podařilo získat uloupený telefon a vrátit ho zpět poškozenému,“ konstatovala Martínková.

Jednatřicetiletý Rumun již byl obviněn z trestného činu loupeže, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Poškozený utrpěl mnohočetná zranění v obličeji, která si žádají několikatýdenní léčení.

Reklama

Výběr článků

Načítám