Hlavní obsah

Řidič objížděl vozík se dřevem a přejel ležícího muže

Osobní automobil přejel v pátek večer v Orlové na Karvinsku muže ležícího vedle vozíku naloženého dřevem. Devětapadesátiletý muž utrpěl rozsáhlá poranění, kterým na místě nehody podlehl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala okolo půl osmé večer v Ostravské ulici. Řidič auta jel z Orlové ve směru na Petřvald. "Projel světelnou křižovatkou a všiml si vozíku se dřevem, který stál uprostřed komunikace. Chtěl jej objet. Na poslední chvíli si pak všiml muže ležícího vedle vozíku. Tomu se už vyhnout nestačil a přejel jej," uvedl mluvčí karvinské policie Jaroslav Kus.

Zraněný byl v okamžiku příjezdu záchranářů v bezvědomí a nedýchal. První pomoc mu poskytovali strážníci městské policie, kteří prováděli srdeční masáž. Zasahující lékař zjistil rozsáhlé poranění hrudníku. Týmu záchranné služby se ani po několik desítek minut trvající resuscitaci nepodařilo život muže zachránit.

"Dechová zkouška vyloučila, že by řidič jel pod vlivem alkoholu. V případě mrtvého čekáme na výsledky pitvy," řekl mluvčí policie Kus.

Policisté nyní zjišťují okolnosti nehody. Zatím nikoho neobvinili. Kriminalisté hledají svědky kolize. Všichni by se měli přihlásit policii prostřednictvím linky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám