Hlavní obsah

Muž ukradl z potrubí na Vysočině 3 600 litrů nafty a benzínu

– Pelhřimov

Pětatřicetiletý cizinec odčerpával z potrubí společnosti Čepro na Pelhřimovsku pohonné hmoty. Policisté ho dopadli potom, co od loňského listopadu do ledna odcizil nejméně 3 600 litrů nafty a benzínu v hodnotě přes 100 tisíc korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační snímek

Článek

V případě prokázání viny hrozí dosud netrestanému muži obviněnému z krádeže až pět let vězení. Obviněný je stíhán na svobodě, sdělila v pátek policejní mluvčí Monika Pátková.

Policisté se případem začali zabývat v prosinci, kdy přijali oznámení o pravděpodobném poškození produktovodu na území pelhřimovského okresu a nelegálním odběru přepravovaných pohonných hmot.

V pondělí 16. února odpoledne policisté zjistili, že nedaleko místa narušeného potrubí je osobní vozidlo. Když ho chtěli zastavit, řidič začal ujíždět. Policistům se vůz podařilo zastavit až po několika kilometrech.

Ve voze jeli čtyři muži, všichni cizí státní příslušníci. Při vyšetřování policisté zjistili, že krádeží pohonných hmot se dopouštěl pouze jeden ze zadržených. „Muž se přiznal, že od zatím nezjištěné osoby získal informace o místě narušení produktovodu a návod k odčerpání pohonných hmot,” uvedla mluvčí.

Část pohonných hmot muž použil pro vlastní potřebu, část prodal dalším zájemcům.

Reklama

Výběr článků

Načítám