Hlavní obsah

Restaurace Družba je oblíbená, na oběd tam chodí mnoho lidí

Uherský Brod

Úterní tragédie, která navždy poznamenala Uherský Brod, se odehrála v restauraci Družba. Do té chodí na svá oblíbená denní menu desítky lidí z nedalekého okolí.

Foto: Foto Kastner

Budova restaurace Družba

Článek

Třiapadesátiletý Vladimír Viceník patří k častým návštěvníkům restaurace. V úterý ale skončil v práci dříve, a tak oblíbené "meníčko" za 65 korun vynechal. "Chodíme na oběd dříve, asi by nás to nepotkalo. Vaří tady dobře, klasickou českou kuchyni. Obsluha je rychlá, je to dobrá a hojně navštěvovaná restaurace," chválil Viceník.

Tragickou střelbu nemohl pochopit. "Bylo tam asi už jen pár štamgastů, kteří zůstávají po obědě na pivo. Kdyby se to událo dříve, restaurace by byla plná. Mohl to být daleko větší masakr,“ podotkl Viceník.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

U restaurace pokládají lidé svíčky

Třiapadesátník řekl, že většinu ze štamgastů zná od vidění. „Nevím, kdo tam zůstal. To se zjistí až zítra nebo až z parte. Je to smutné,“ dodal.

Zaměstnance akvaparku střelec nestihl

Do restaurace pravidelně chodí také zaměstnanci nedalekého akvaparku, i osudné úterý tam někteří obědvali. Naštěstí se vrátili už kolem poledne. "Nedokážu myslet na to, že by tam někdo z nich byl. Ale zůstali tam jiní, které asi budeme znát. Je to nepředstavitelná tragédie," řekl ředitel Centra pohybových aktivit Delfín Vlastimil Šmíd.

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v Uherském BroděVideo: Pro Novinky Lukáš Jurčička, Novinky

Obavu o životy svých "štamgastů" měl i Lukáš Jurčička, provozovatel restaurace stojící přes křižovatku naproti Družby. "Dvěma chlapům, kteří chodí k nám do hospody, jsem zkoušel volat. Neberou telefony, snad tam někdo z nich nezůstal. Je to hrůza, nechápu, co se děje. Jsem z toho zděšený. Dělám v hospodě 18 let, co můžu čekat tady já?" řekl hostinský.

Reklama

Výběr článků

Načítám