Hlavní obsah

Okradli mě a svázali, tvrdil policistům recidivista po požáru prodejního stánku

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hasiči a záchranáři zasahovali v noci na úterý u požáru nefunkčního prodejního stánku v areálu nákladového nádraží na pražském Žižkově. Recidivista, který domek obýval, pak policistům tvrdil, že byl přepaden a okraden.

BEZ KOMENTÁŘE: V hořícím objektu nalezli policisté svázaného mužeVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči se o požáru dozvěděli krátce před čtvrtou hodinou ranní. „Hasiči zasahovali dvěma vodními proudy v dýchací technice. Stánek využívali jako provizorní obydlí osoby bez domova. Před příjezdem jednotek byl policisty nalezen muž, který byl předán záchranářům,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Foto: HZS Praha

„Třicetiletý muž utrpěl popáleniny horních končetin a byl převezen na popáleninové centrum vinohradské nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Foto: HZS Praha

„Úmyslné zapálení nebylo zjištěno, muž tvrdil, že byl přepaden a okraden o své doklady. Ty se ovšem vzápětí našly. Muž je drogově závislý a recidivista. Pravděpodobně si zatopil a usnul,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Jana Rösslerová.

Podle informací z místa muž rovněž tvrdil, že ho někdo svázal.

Plameny zasáhly také blízkou drážní budovu, která je v demolici. Přesnou příčinu požáru hasiči zjišťují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám