Hlavní obsah

Opilý otec děsil dceru a vyhrožoval policii pistolí

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Své patnáctileté dceři hrozil v neděli odpoledne její opilý otec z Brna. Vystrašená dívka přivolala na pomoc policii, které ovšem muž po jejím příjezdu vyhrožoval s pistolí v ruce. V pondělí o tom informovala mluvčí brněnské policie Andrea Straková

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V neděli před třetí odpoledne kontaktovala policii přes tísňovou linku vyděšená patnáctiletá dívka. Uvedla, že je u svého otce v bytě v centru města a že z něj má strach, protože je opilý. Na uvedenou adresu ihned vyrazili policisté z oddělení hlídkové služby a zazvonili na zvonek. Z okna se vyklonil muž a hlídce sdělil, že nic nehodlá řešit, dokud se nevyspí,” uvedla Straková.

„Z evidencí vyšlo najevo, že muž je držitelem několika střelných zbraní, a po kontaktování operačním důstojníkem dokonce sdělil, že pokud se mu hlídka bude snažit dostat do bytu, zbraně použije,” popsala mluvčí.

Jak dodala, dívce se podařilo posléze využít otcovy nepozornosti a z bytu vyběhla ven. Následně byla předána přivolané matce. Během dalších několika minut telefonoval na tísňovou linku sám opilý otec a oznámil únos dcery s tím, že počká na hlídku před domem.

V okamžiku, kdy podezřelý vyšel ven, oslovil ho jeden z policistů. Vtom muž vytáhl revolver. Policisté však takové jednání předpokládali, byli v taktickém rozestavění a situaci měli pod kontrolou. „Devětapadesátiletého muže na místě zajistili a převezli rovnou do policejní cely k vystřízlivění. Případem se budou policisté i nadále zabývat,“ dodala Straková.

Reklama

Výběr článků

Načítám