Hlavní obsah

Na zaseklé lanovce v Beskydech uvízlo 27 lidí

Třinec

Celkem 27 lidí museli v sobotu evakuovat hasiči a horští záchranáři z lanovky v Beskydech na Javorovém vrchu u Třince na Frýdecko-Místecku. Lanovka se zastavila ze zatím neznámých příčin. Nikdo neutrpěl zranění, jeden člověk byl ale ošetřen kvůli podchlazení. Informoval o tom mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: Vladimír Michna, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lanovka zůstala stát okolo 10:00. Příčinou byla podle mluvčího pravděpodobně technická závada na elektroinstalaci. "Nešla spustit ani v nouzovém provozu," řekl Kůdela. Lidé, které záchranáři sundávali jako poslední, viseli na sedačkách zhruba dvě hodiny. Mezi uvízlými lidmi byli obyvatelé Česka a Polska, pěší turisté i lyžaři. "Naštěstí je nad nulou a svítí sluníčko, i když fouká vítr," řekl Kůdela.

Na místě zasahovali členové Horské služby Beskydy a několik jednotek hasičů. "Máme specializované lezecké týmy, které pomáhají například, když na stromě uvíznou parašutisté," řekl Kůdela.

Tento měsíc už kvůli zaseknuté lanovce zasahovali horští záchranáři v Jeseníkách. Ve skiareálu Karlov 6. února evakuovali z lanovky 16 dětí z lyžařského kurzu. Všichni školáci se na zem dostali v pořádku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám