Hlavní obsah

Podezřelého z vraždy historika a jeho ženy ve Stodůlkách dopadli kriminalisté

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ČTK, ok, jap, rav

Kriminalisté objasnili rok starou dvojnásobnou vraždu z pražských Stodůlek. Podezřelý devětadvacetiletý muž byl obviněn z trestného činu vraždy a obecného ohrožení, protože v domě pustil plyn. Pachatel byl známý 78letého muže a jeho o čtyři roky mladší manželky, které podle policie zavraždil. Muž, který se k činu přiznal, skončil ve čtvrtek ve vazbě. V případě odsouzení mu hrozí až výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný přichází k soudu. Archivní záběryVideo: Novinky

 
Článek

"Pátrači našli podezřelého na Karlovarsku, tam jsme včera tohoto 29letého muže zadrželi. K činu se přiznal," uvedl ve čtvrtek vedoucí mordparty Josef Mareš s tím, že pár byl zavražděn brutálním způsobem.

Muž byl ve čtvrtek vzat do vazby. Žalobci podali Obvodnímu soudu pro Prahu 5 návrh na vzetí podezřelého do vazby, protože se obávali jeho útěku. "Soud našemu návrhu vyhověl," řekla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Podle policie byla motivem činu touha po majetku, mladý muž z domu odnesl cenné věci, které pak prodal v Brně.

Policisté na místě dvojnásobné vraždy Video: Jiří Forman, Novinky

"Podle výpovědi došlo k brutální vraždě dvou starších manželů 31. ledna po 16:00. Aby zahladil stopy, tak ještě pustil v bytě plyn, který tam běžel 14 dní, ale díky souhře náhod se nic nestalo," dodal Mareš.

Prověřili stovky lidí

"Do současné doby nebyl trestán. Byl zjištěn ze širšího okruhu známých poškozených. Byly prověřovány stovky kontaktů," konstatoval kriminalista.

Policisté našli těla ve stejném domě v Brdičkově ulici, kde má svůj byt prezident Miloš Zeman, 16. února 2014. Již loni v březnu upozornila TV Nova, že muž byl historik a dlouholetý spolupracovník Židovského muzea v Praze. Zabýval se celý život židovskými památkami v Čechách a na Moravě. [celá zpráva]

Násilný čin patřil k několika loňským nevyřešeným vraždám. Mimo něj policisté zatím dále pátrají po taxivrahovi, který má na svědomí tři lidské životy, a vyšetřují rovněž vraždu v tramvaji číslo 17 nebo smrt novorozence a hledače pokladů v Klánovickém lese.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám