Hlavní obsah

Ženě se nechtělo do vězení za pokus o vraždu, schovávala se u vlastní oběti

Právo,
Hradec Králové

Na pátek třináctého nebude v dobrém vzpomínat 22letá žena z Hradce Králové, které právě tento den skončil pobyt na svobodě. Už loni v říjnu měla žena nastoupit výkon pětiletého trestu vězení za pokus o vraždu. Do káznice se ale nedostavila a začala se skrývat u své oběti a příbuzných.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Jedná se o ženu, která se pokusila 13. května 2013 v Hradci Králové několika ranami nožem zavraždit svého tehdy 24letého druha,“ uvedla mluvčí krajské policie v Hradci Králové Ivana Ježková.

K incidentu tehdy došlo po vzájemné hádce poté, co se nad ránem vrátila z diskotéky. V době činu byla opilá, v krvi měla téměř dvě promile alkoholu.

Žena byla za tento trestný čin loni 28. ledna Vrchním soudem v Praze pravomocně uznána vinnou a odsouzena k pětiletému trestu odnětí svobody. Na konci října byla vyzvána k nástupu do věznice.

„Ačkoli věděla, že do vězení nastoupit musí, zřejmě se domnívala, že se trestu vyhne. Poté, co se její jméno objevilo v evidenci osob, po kterých policie pátrá, navštívili kriminalisté několikrát místo jejího bydliště s dotazem, zda rodina neví, kde se mladá žena nachází. Příbuzní ženu skrývali, ale policistům tvrdili, že netuší, kde je,“ pokračovala mluvčí.

V jednom bytě spolu s příbuznými byl i pobodaný druh, který jen díky včasnému a kvalifikovanému zákroku lékařů po jejím útoku s nožem v ruce nezemřel.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám